6. توسعه قدرت در موازنه خارجی باعث افزایش توان در حل مسائل داخلی
س: یعنی فقط بحث کار داخلی نیست جهان را می خواهد مدیریت بکند .
ج:بله یک بخشی از آن این است یعنی اگر ما بتوانیم موضع غرب را نسبت به مواضع سیاسی در موضع انفعال قرار بدهیم خودمان مدیریت حوادث داخلیمان خیلی راحت اتفاق می افتد. بعضی می گویند شما اول خودتان را تکمیل کنید بعد و بپردازید به دیگران. این یک تئوری است.اما بعضی می گویند بخشی به داخل بپردازید و بخشی به خارج،بنده به نظرم عکس این معناست ما اگر مواضع خودمان را نسبت به حرکت های مذبوحانه غرب تعریف بکنیم و قدرت خودمان را در جهان تثبیت کنیم، در بین الملل هرچه این به ثبات بیشتری برسد ما در داخل فضای راحت تری در مدیریت حوادث داریم. قدرت نمایی ما در مقابل استکبار و صهیونیسم این انعکاسش در داخل بستر مدیریت داخلی را فراهم می کند. اتفاقا همین مدل در خانواده هم هست یعنی پدر خانواده اگر همه هم و غمش را گذاشت در مسائل داخل خانواده از بیرون منفعل و منقطع شد . توجه به این معنا نداشت که در مسابقه های اجتماعی دوستانش و یارانش از او جلو زدند و رسیدن به شرایط جدید و این همین طور عقب افتاده است . عقب افتاده چون اصلا نگاه نکرده است به بیرون و خود را در یک میدان مسابقه ندیده است حالا این بنده خدا وقتی یک نگاه به بیرون می کند فاصله بین خودش و کسانی که ازش سبق گرفتند خیلی می بیند این دچار یک نوع چندگانگی شخصیت می شود بحران هویت شدیدی می آید سراغ این. علاج کار چیست؟ این است که او باید همه هم و غمش را در مسابقات اجتماعی قرار بدهد نمی خواهیم بگوییم مسابقات مادی و معنوی، الهی یا دنیایی، می خواهیم بگوییم و اقعا هویت اجتماعی در شرایطی تاثیر گذار است که شرایط قدرت باشد . شرایط قدرت وقتی اتفاق می افتد که انسان با سلاح مناسب خودش مسلح شده باشد آن وقت با همین سلاح در درگیری با رقبای اجتماعی خودش قرار می گیرد وقدرت مدیریت داخل را بیشتر پیدا می کند.
7. پیچ تاریخی نه فقط جابه جایی قدرت بلکه یک تحول همه جانبه.
س: ما فقط جابه جایی قدرت در صحنه جهانی داریم یا معادلات و نرم افزارهای قدرت می خواهد تغییر کند؟ ما همان مسیر مدرنیته را می خواهیم ادامه بدهیم یا می خواهیم مسیر و برنامه جدیدی برای جهان طراحی کنیم ؟
ما می خواهیم بگوییم که الان مدرنیته در مدیریت سرش به سنگ خورده است. مدرنیته نمی تواند مدیریت بکند.مدیریت یعنی ولایت و سرپرستی . این از طرف آن واقع نمی شود توان مند نیست ،ضریب خطایش خیلی بالا رفته است. ضریب خطا وقتی بالا رفت دیگر نمی ارزد برای آن هزینه کرد. مدیریت اسلامی که دارد بر مبنای فطرت انسان ها حرکت می کند دارد به سرعت جلو می رود ،دارد با حوادثی که اتفاق می افتد یارگیری می کند. بلوک بندی جدیدی از نظر سیاسی و اقتصادی وفرهنگی دارد رقم می خورد
8. رسالت حوزه ایجاد فقه نظام ساز
س: ما چقدر می توانیم نقش بیافرینم؟
ج:ما در حوزه و دانشگاه یک وظیفه ای داریم. اگر فرمایشات مقام معظم رهبری را همه اش را کنار هم قرار بدهیم می بینیم یک دست های دارد پنهانی ایشان را هدایت می کند . در این عرصه با عرض و طول وسیع به صورت عادی نمی توان چنین ایستاد. که هم هجوم ها رامنفعل می کند و هم حادثه آفرینی می کند. می تواند حوادثی را درست بکند که آن ها را گام به گام و رتبه به رتبه عقب براند . آقا گفتند حوزه باید دنبال فقه نظام سازی باشد حوزه اگر نتواند فقه را نظام مند بکند و فقه نظام سازی را استخراج بکند ما در مدیریت کلان جهانی دچار مشکل می شویم چون این فقه در آینده محل رجوع مراکز مهم تصمیم گیری است چون ما رسیدم در توسعه اجتماعی بشر به عرصه های جدید که نیاز مند حاکمیت مباحث دینی هستیم نیازمند حاکمیت دینی هستیم . این وحی اگر بخواهد حاکم بشود باید از کانال فقه نظام بگذرد .فقه نظام دقیقا توجه به آن عوامل وموضوعاتی دارد که آن ها نیازهای جدید جهان اسلام را مورد مطالعه قرار می دهند.
س : یعنی فقه حادثه ساز؟
ج:فقه نظام سازی در واقع فقه حادثه سازی است فقهی است که یک توجهی به کل ها دارد نه توجه به مفاهیم کلی و بریده از سایر حوادث نیست. فقه نظام یعنی فقهی که می تواند حوادث در تغییر را ببیند حوادث نسبت به مجموعه ها وکل را ببیند . مجموعه ها دائما در حال تغییرند فقه نظام فقهی است که دنبال عوامل متغیر می گردد وصرفا پاسخگوی موضوعات مستحدثه نیست.
9. برنامه کوتاه مدت حوزه برای پاسخگویی به درخواست مقام معظم رهبری
س: یک کارهایی در عرصه بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت بشود. مقام معظم رهبری الان سعی می کنند کل نگری کنند و متناسب با کل نگریشان پیشنهادهایی به نخبه های اجتماعی می کنند که زمان از دست نرود شما نسبت به این مسئله و زمانی که در اختیار داریم و معارفی که در دست داریم چه پیشنهادی می کنید که حوزه باید انجام بدهد؟
ج: به نظرم باید حوزه یک تغییر ساختاری را در اولویت خودش قرار بدهد یعنی درگیر ساختار نظام آموزشی و تربیتی و اخلاقی خودش بشود که این موضوع ها را بخواهد مورد فکر قرار بدهد. اولین کار اصلاح نظام آموزشی است باید متون تغییر کند این کار کوتاه مدت است کار بلند مدت فقه نظام سازی و استنباط حکم است. فقه نظام اول قواعدش به دست بیاید بعد بیاید به تفاهم اجتماعی برسد و بعد فقهایی بیایند بر اساس قواعد جدید فقه نظام سازی، فقه را استنباط بکنند یعنی به احکام جدید اجتماعی برسند . احکام جدید اجتماعی از قبیل احکام بدیهی اجتماعی است نیست مثل راهپیمایی ونماز جمعه و اجب است این ها با همان فقه فردی هم می شود، فقه نظام یعنی فقهی که قدرت جمع بندی ، مجموعه نگری ، تشخیص تغییر و عوامل متغییر جامعه را در هر لحظه دارا است . چون هر لحظه ممکن است جامعه عوض بشود.یعنی بتواند مدیریت فقهی بکند جامعه را. یعنی تعیین اولویت هایی که در نظام اقتصادی باید واقع بشود یا تعیین اولویت هایی که در نظام سیاسی باید واقع بشود همراه باوزن تاثیر گذاری هر طبقه و پارامتر. {دانشگاه نیز باید با تغییر محتوا و ساختار خود فکر وتحقیق روی این موضوعات را محور کار خود قراردهد تا تدریجا معادلات و مدل های اداره را تولید نماید.}
10. چگونگی فرهنگ سازی
س : چگونه حرکت را در داخل و خارج شتاب بدهیم؟
ج :ما هرچقدر بتوانیم طلبه ها و دانشجو ها را به تفکر کلان نگر برسانیم این در جهت تحقق اهداف آقا است. فقط نباید از ظرفیت نخبگانی استفاده کرد از آن ها باید استفاده کرد اما حرکت باید فرانخبگانی باشد یعنی محدود به آن ها نشود. نخبگان ارتباط با هاشون ساز و کار خاص خودش را دارد، ما باید یک سطح ارتباط با نخبگان بگیریم یک سطح ارتباط با نیروهای عادی بگیریم. ولی در دو بخش این مسئله مشترک است که به آن ها روحیه کلان نگری بدهیم، یعنی این ها را از مسائل خرد نگری بیاوریم بالا و فرهنگ کلان نگری را در این ها تزریق بکنیم که متاسفانه حاکمیت مدل های سرمایه محوری در جامعه اسلامی ما مردم را متوجه خود و منا فع خودشان کرده است، این یک مانع بزرگی بر سر راه این حرکت بزرگ است . امام (ره) اولین کاری که کرد آن موقعی که کسی جرات نداشت اسم شاه را بیاورد اسم شاه را انداخت سر زبان ها یک پیر زنی هم که از سر خانه پا می شد می رفت تو مسجد ازش می پرسیدید که آرزوت چی است می گفت می خواهم شاه نباشد. امام آمد این را بازاریش کرد این بازاریش کرد.چیز های بزرگی به دنبال دارد، باعث می شود تفکر عمومی جامعه ارتقا پیدا بکند، موضوع درگیری باید بزرگ بشود.الان موضوع درگیری ما این است که کجا یخچال بخرم تا ارزان تر با شد، کجا برم ماشین بخرم تا بتونم یک نفعی ببرم. ما درگیری داریم، شبانه روز درگیریم در زندگیمان موضوعات درگیریمان چی است ؟ این ها را باید عوض کنیم از موضوعات خرد به کلان باید تغییر پیدا کند. این فرهنگ سازی رسانه ای باید به این سمت تغییر پیدا بکند که همه ذکر و وردشان این باید باشد که اسرائیل چگونه می شود نابود بشود نه فقط نخبگان . ما این مسائل را فقط واگذار به نخبگان نمی کنیم چون نخبگان خیلی نمی شود بهشان اعتماد کرد. خوبند، جایگاهشان رفیع است،ولی ما اگر مردم را مسلح نکنیم و به نخبگان اتکا بکنیم نخبگان ممکن است در طریق کوتاهی کنند، کما اینکه امام (ره) در حرکت اجتماعی خودش فقط به نخبگان تکیه نکند امام خودشان به مردم ارتباط مستقیم برقرار می کند ، زبان و روحیه مردم را می شناختند مردم داری بسیار بالایی داشت. جامعه شناسی ویژه ای داشت نسبت به این مسئله داشتند و لذا مردم را وادار کندکه نخبگانشان را تحریک کنند، مردم حرکت می کردند نخبگان در رو در بایستی می ماندند که مردم جلوتر ازما هستند ،که اگر ما یک سر وکله خودمان را بالاتر می دانیم پس چرا باید عقب بیفتیم . الان هم همین است در حادثه 88 هم همین طور بود مردم آمدن جریان 9 دی را ایجاد کردند، آقا در طول مدت فاصله بین بیانات آقا بود 29 خرداد تا 9 دی به نخبگان یک مهلتی داد تا بتوانند حرکت اجتماعی ایجادکنند ولی آن ها دچار تشتت و اختلاف آرا بودن، متاسفانه این اختلاف آرا سبب می شد که مردم حرکت سریع را نداشته باشند ، ولی با تبیین های مقام معظم رهبری مردم مقاومت کردند و وارد عرصه شدند، آقا هم از جریان 9 دی خیلی تقدیر کردند، به این دلیل که کاملا یک حرکت خودجوش مردمی بود، اصلا نخبگان در ایجاد این حرکت ایفا نکردند. بنابراین ما نمی توانیم فقط روی نخبگان حساب کنیم به دلیل مبانی معرفتی که دارند با مبانی معرفتی دینی اختلافی در آن هست که باید اصلاح بشود.
11. شیوه موج آفرینی
س: اگر بخواهیم این را تبدیل به مطالبه عمومیش بکنیم و جامعه روی این مسئله حرکت بکند جامعه متوجه این پیام آقا بشود و مردم نقش های اساسی این قضیه بیافرینند در و به تعبیر شما نخبگان اجتماعی هم مجبور بشوند در این قضیه نقش بیافرینند برای موج آفرینی چه کارهایی می توان انجام داد؟
برای موج آفرینی ابتدا باید این موج آفرینان خودشان برایشان این مسائل حل شده باشد کسانی که می خواهند این حرکت را ایجاد بکنند باید بفهمند که وظیفه شرعیشان این است که الان بیایند مسائل کلان سیاسی را موضوع فکر و ذهن مخاطبین جامعه ما قرار دهند بیبینید رسانه های ما، این فیلم تلویزیونی ماه رمضان که بهترین ماه هاست پذیرش در مردم بالاترین سطح است می آید روی یک موضوع بچه ای مثلا متمرکز می شوند و.. حوادث بسیار خرد آن هم از نوع نادرش که همچین حادثه ای در جامعه ما خیلی کم اتفاق می افتاد. ما مشکلمان چی است که فقط یک هفته برای روز قدس تبلیغ می کنیم!؟ یک هفته فردا و پس فردای روز قدس هم نشان می دهیم که چه راهپیمایی های عریض و طویلی بوده است، بعد هم تمام می شود می رود تا سال دیگر . ما سالی دو بار راهپیمایی داریم یک راهپیمایی داخلی 22 بهمن یک راهپیمایی تاثیر جهانی است که آن هم روز قدس است
س : در حالی که آن ها مستمرا علیه ما دارند برنامه ریزی می کنند ؟
ج:بله اصلا ایران ورد زبانشان شده است حالا ما به انحا مختلف واقعا منتشر کنیم این کار رسانه ای ، مدیران رسانه مدیران فرهنگ ساز جامعه هستند حالا فرهنگ ساز ها چه کسانی هستند این هایی که فیلم درست می کنند همه این ها باید بیایند فضای جامعه را پر کنند . حافظه جامعه را پر کنند از این موضوعات،منتهی بارنگ و لعاب های مختلف برنامه کودک هم که قرار می دهند، در همین راستا باشد گرایش به همین سمت باشد برنامه خانواده هم می گذارند باید بتوانند این ارتباط را برقرار کنند. که در عین حالی که برنامه خانواده رامی بیند آن مسائل کلان در فکر تلقی بشود.
س: یعنی یک سری از مسائل و مشکلاتی که در خانواده است برمی گردد به برنامه ریزی و کارهایی که کفار برای ما انجام می دهند؟
ج : احسنت . یک سهم خیلی زیادش هم برمی گردد به این مسئله .
س : مهم ترین شاخصه اش همین است که افراد منافع شخصی خودشان را بر منافع دیگران ترجیح می دهند و ایثار ضعیف می شود
ج : اساساایثار معنا و مفهوم پیدا نمی کند در این سیستم تربیتی
س : این یک مشکل فردی نیست مشکلی است که آن ها این مسئله برای ما ایجاد کردند و ما توجهی نکردیم
ج : بله حتما همین طور است ما در ساختار مملکت اشکال زیاد داریم در بخش های آموزشی و تربیتی اشکال زیاد است که آقا می گویند شما کمک کنید شامل همه این عرصه ها می شود فقط این نیست که ما یک بخش در وزارت خارجه و سیاست خارجه باز کنیم و بگوییم درمورد این مسائل فکر کنیم نه، . موضوعی است که همه شاخه و رشته های دانشگاهی باید درگیرش بشوند. منتهی از زاویه و موضع خودشان.
.
12. نقش روحانیت شهرستان ها و راهکارمحوری عبور از پیچ تاریخی برای همراهی جامعه
س : روحانیون شهرستان ها چه نقشی می توانند بیافرینند در این زمینه؟
روحانیت شهرستان ها معمولا ارتباطشان با مردم نزدیک تر است در واقع در صف حمله و مبارزه هستند ، وصف یارگیری این تشکیلات بزرگی هستند که ولایت دارد اعمال می کند و ارتباطش را با مردم تقویت می کند. این ارتباط هر چقدر تقویت بشود به نظرم قدرت رهبری را بالا می برد این قدرت رهبری به این است که آقا هر چیزی می گوید مردم بگویند چشم. این خوب است این پایین ترین سطح کاراست. همه ما مقلد هستیم ، یعنی وقتی می گویند تسبیحات اربعه یکی هم می توانید بخوانید می گوییم چشم. نماز قضایت این جوری است می گوییم چشم. سطح دوم این است که شما بیایید نحوه فکر کردن و به اصطلاح زندگی کردنت را با امام و قائدت نزدیک کنی. از زندگی فردی آغاز می شود تا زندگی اجتماعی. در زندگی فردی می بینیم ارتباطش با خانواده شهدا و مردم زیاد است . می روند دیدنشان ومی آیند مشکلاتشان را حل می کنند. این می شود یک فرهنگ و دستور العمل . می بینیم که تعاملشان با افراد داخلی خانواده چگونه است می شود یک الگو. حالا در عرصه های اجتماعی وسیاسی هم بایستی مفاهیمی که ایشان القا می کنند باید مد نظر ما باشد. واقعا ما ببینیم این اسرائیل چی کار می خواهد بکند . من به عنوان شخص کوچکی که در یک روستای کوچک هستم در یک جامعه بزرگ زندگی می کنم تکلیفم فقط نسبت به دهدار و شهردار هست و فلان بخش دار ؟! یا نه تکلیف بزرگ تری هم دارم که موضع من در مقابل اسرائیل چه می شود؟ .من چه وظیفه ای در مقابل اسرائیل دارم این که امام می فرمایند هر کدامتان یک سطل آب بریزیداسرائیل را آب می برد این نه اینکه یک سطل آب برداریم ببریم. بحث این نیست . بحث این است که همگی فکر کنند که اسرائیل را چگونه می شود نابودش کرد. کما اینکه تا اینکه این مسئله اجتماعی نشد و همه فکر نکردند روی اینکه شاه چگونه باید برود شاه نرفت، همه آمدند روی اینکه شاه باید برود فکر کردند. یعنی اینکه موضوع ذهنشان این بود. این چند تا حسن دارد یکی اینکه اولویت ها مشخص می شود کسی که در آن سطح فکر می کند دیگر خیلی در آن نمی ماند که مشکلات خانوادگیش را چگونه باید حل کند.بلکه گرفتاریش را بزرگ می کند. ابتلائاتش بزرگ می شود. این که در روایات ذکر شده است که هر مصیبتی برایتان پیدا می شود توجه به مصیبت سیدالشهدا(س) بکنید یک بحث ثوابش است یک بحث این است که موضوع ابتلا شما را بزرگ بکندوقتی موضوع ابتلا شما بزرگ شد وقتی موضوع فکر شما بزرگ شد آن وقت شما متصل به جامعه حسینی می شوی؟ آن وقت هم و غمت می شود هم وغم ولیت و امامت.
س : به نظر شما اینکه هندسه سیاسی و فرهنگی و....جهانی که آقا می فرمایند در حال تغییر است چه پیش نیازهایی دارد که باید رویش کاربشود یک کارهایی در جریان است و مشخصا اینکه چه کارهایی برای این هندسه جهانی باید انجام داد؟
بحث هندسه سیاسی یعنی هندسه گرایش های جهانی مردم یعنی هندسه ای که وجدان های عمومی را به سمت محوریت دین دارد ارتقا می بخشد چرا؟ چون موضوع سیاست تعلقات اجتماعی است . سیاست یعنی چی ؟ وقتی می گوییم فلانی سیاست مدار است یعنی قدرت مدیریت تمایلات عموی مردم را به یک سمتی داراست. می تواند یک گونه حرف بزند که مردم تعلقاتشان بالا و پایین شود. سیاست مدار اصلا یعنی همین. حالا سیاست مدار مادی فردی است که با خوف و طمع مادی مدیریت می کند انسان ها را یعنی خوف و طمع مادی ایجاد می کند، سیاستمدار الهی شخصی است که با خوف و طمع الهی. موضوع سیاست هدایت تعلقات است . این که آقا می فرمایند هندسه سیاسی و .... جهان دارد عوض می شودیعنی گرایش عمومی انسان ها به سمت حاکمیت دین دارد پیش می رود و مردم از تعلق به مادیات دارند زده می شوند ودارند گرایش پیدا می کنند به مدل های اجتماعی دینی .حالا شماباید یک فکری برایش بکنید آیا در عرصه مفاهیم بنیادی توانسته اید مدلی را ارائه دهید برای اینکه دین داری در عرصه های اجتماعی نفوذ کند. در عرصه مفاهیم تخصصی چطور؟ آیا توانسته اید مفاهیم را جریان بدهید؟ مثلا همین اقتصاد مقاومتی .
13. 3 لایه کاری برای قاعده مند کردن حرکت درپیچ تاریخی
س: ما باید در یک رتبه بتوانیم با فطرت های مردم جهان صحبت و آن ها را تحریک و وارد عرصه های جدیدتری بکنیم این یک بخش ازکار مدیریتی است برای این حوزه ،دانشگاه و مسئولین چه کار باید کنند؟ برای اینکه بتوانند این را ترویج بدهند تا تبدیل به ساختار بشود باید چه کار بکنند؟
به نظر می رسد سه کار باید صورت بگیرد. یک سطح کار ورود در عرصه های مفاهیم بنیادین است آن مفاهیمی که قدرت منطق سازی داردخود این مدل هایی که می بایستی استخراج بشود و ارائه بشود به جهان این مدل ها باید براساس منطقی شکل بگیرد که این منطق ها باید تولید بشود آن منطق خاستگاه و پایگاهش باید متکی به منابع دینی و اسناد بالادستی باشد. اسناد بالادستی ما همان مفاهیم وحیانی است روایاتی که از معصوم (ع) در موضوعات مختلف هستند. بنابراین یک بحث ورود در بحث مفاهیم بنیادی است . مفاهیم بنیادین مفاهیمیست که قدرت منطق سازی را در عرصه های مختلف دارد . چرا می گویم منطق چون مدل هایی را که ما بعدا می خواهیم در حوزه های مختلف ارتباط بدهیم این مدل ها باید با هم یک ارتباط منطقی پیدا کنند لذا اول بایستی منطق طراحی بشود . این منطق سازی در عرصه مفاهیم بنیادین است. در عرصه مفاهیم تخصصی بایستی کار بشود یعنی اینکه این مدل ها از دل این منطق استخراج بشوند آن وقت دانشگاه در عرصه مدل سازی با استفاده از آن منطق خیلی می تواند فعال باشد. چون در حقیقت وظیفه دانشگاه مدل سازی است. مدل سازی در موضوعات تجربی و اجتماعی . الان این مدل اقتصاد مقاومتی واقعا چیست؟ اقتصاد مقاومتی که آقا اشاره فرمود اگر چیز جدیدی است که باید روی آن کار بشود. مدل آن باید از کجا استخراج بشود؟
یک سطح هم در عرصه فرهنگ عمومی مردم است یعنی بتوانیم بافرهنگ عمومی مردم ارتباط و تعامل برقرارکنیم و ارتقا ببخشیم . که به نظر می رسد در این قسمت رسانه ها وظیفه سنگین و خطیری را دارند. یعنی هم سو کنند اهداف مردم را با اهدافی که رهبری در سطح کلان بیان می کنند آنگاه یک کسی هم که می خواهد برود کالایی بخرد این ارتباط حس کند را که من مثلا فلان جنس را بخرم کمک به اقتصاد داخلی می کنم یا خارجی اگر مارک کذایی را بخرم این کمک به شرکت های اسرائیلی است؟ایجاد این حس هم سو شدن در فرهنگ عمومی جامعه با اهداف رهبری خیلی مهم است که وظیفه روحانیون در این سطح خیلی زیاد است. وقتی این مسئله شکل گرفت آن وقت آن مصرف گرایی مفرطی که در جامعه ما دارد بیداد می کند تقلیل پیدا می کند شما لازم نیست به مردم بگویید مصرف گرانباشد و مصرف گرایی نکنید بلکه از این طرفش بیایید آن مسئله درگیری را تقویت بکنید.
14. چگونگی مشارکت دادن مردم کشورهای اسلامی در پیچ تاریخی
س : نیروهای هم سو با ما در جهان در لبنان و عراق چه کاری می توانند انجام بدهند در اروپا چه کار می توانند انجام بدهند؟
ج : من به نظرم در عرصه بین الملل و جهان اسلام هم محوریت واحد دشمن را اگر قرار دهیم این جواب می دهد یعنی ما اول بگوییم دشمنمان فقط اسرائیل است یعنی همین سیری که آقا دارند پیش می روند یعنی هر کسی بخواهد با اسرائیل بجنگد ما کمکش می کنیم خیلی حرف بزرگی است، تا حالا، چنین صحبتی نشده است یعنی ما حضوردر درگیری های جهانی پیدا بکنیم و آن را بیان بکنیم. بعضی چیزهارا به ما نسبت دادند اما چیزی را که ما خودمان دنبالش هستیم با قاطعیت همین است. . این که هر کجا حرف مقابله با اسرائیل در میان باشد هرکی بخواهد بیاید درگیر بشود ما کمکش می کنیم حالا به انحا مختلف سرمایه می فرستیم حتی ممکن است سلاح بفرستیم این باید خوب تبیین بشود در عرصه های جهانی . کشورها با اسرائیل که واقعا غده سرطانی است به هر نحوی که ممکن است ارتباطاتشان را باید قطع کنند. قطع ارتباطات گام اولش قطع ارتباطات سیاسی است به دنبال آن قطع ارتباطات فرهنگی واقتصادی باید واقع شود.
.
س : همین سوالاتی که در مورد ما مطرح است آن ها هم می گویند یعنی در جهان می گویند با نیروها و مردم خودمان چه کار کنیم؟ همچنین می گویند با ایران چه تعاملاتی و ارتباطی می توانیم داشته باشیم؟ مقیاس موضوعاتی که آقا مطرح می کنند منحصر به ایران نیست مقیاسش خیلی وسیع تر شده است خیلی کسانی که خارج از ایران هستند شاید دقیق تر و فعال تر هستند که فکر کنند بالاخره چیزی را که آقا مطرح کرده اند مثلا بحث امت اسلامی را که مطرح کردند ما چه نقشی می توانیم بیافرینیم؟ یعنی ارتباط دولت ها وملت ها و همچنین نیروهای میانی علما و دانشجوهایی که قدرت سیاسی هم علی الظاهر ندارند اما این گرایش را دارند که برای عظمت امت اسلامی کار انجام بدهیم.
ج: ماباید واقعا اهمیت روز قدس را زیاد کنیم روی آن کار کنیم قدس را تقویتش بکنیم روز قدس را تبدیل کنیم به سال قدس و این را هم منتقل کنیم فکرش را و موضوع فکرش را به همان شخصیت های میانی یا نخبگان جوامع اسلامی و همین مسیری است که ارتباط برقرار کنیم با مردم جوامع اسلامی، این مسئله قدس می تواند یک میدان درگیری مشترک سنی و شیعه با اسرائیل بشود، تا یک هدف مشترک نباشد این ها به جان هم می افتند. کما اینکه دشمن هم دنبال این است که آن هدف بیرونی را بیاورند در داخل و بگویند مهم ترین دشمن شما این شیعه ها یا سنی ها هستند. درگیری های قبیله ای و مذهبی را راه بیندازند و ما باید این موضوع درگیری را ببریم بیرون . واقعیت این است که بیرونم هست همانی که الان واقعیت دارد و دارد فعالیت می کنند، همان را موضوع درگیری قرار دهیم بین جوامع اسلامی با اسرائیل. . . واقعا در کشور امریکا یک هالیوود دارد کار می کند فیلم می سازد روی تخریب اعتقادات مردم ما، حالا ما چند تا فیلم درمورد اسرائیل و نقش یهودصهیونیسم در تخریب جهان به لحاظ کلان ساختیم. توی رسانه خیلی می توانیم کار کنیم ، متاسفانه مدیرانه رسانه هایمان و آن کسانی که در این عرصه فعالند آن ها اولویت ها در ذهنشان مشخص نشده است . یعنی نمی توانند پیوند بدهند بین یک حادثه کوچک اجتماعی با آن حادثه کلانی که دشمنان در بیرون دارند مدیریت می کنند. الان ما دراین بخش در ضعفیم. ببیند رابطه مان با کشورهای خارجی و کارهای رسانه ای که دارد انجام می شود خیلی خیلی ضعیف است.جامعه رابطه بین مشکلات خردداخلی ومدیریت کلان دشمنان را متوجه نیست علت اساسی آن است که رسانه ها روی این ارتباطات کار موثر انجام نداده اند. تا زمینه های کلان نگری روی موضوعات را ایجادنمایند.و به جای اینکه روی موضوعات خرد کارکنید کلان نگر بشود. ببینید ما بمیزانی که در این فضا قرار گرفتیم حس می کنیم از معضلات داخلی خیلی منفعل نمی شویم به دلیل اینکه استاد بزرگوارمان رحمه علیه توانست روحیه کلان نگری را به شاگردان خودش القا بکند. الان اول درسی را که کسی مثلا وارد مجموعه دوستان ما می شود می گیرد قبل از اینکه با این مفاهیم آشنا بشود این است که ما موضوعاتمان حکومتی است ما داریم درمورد مسائل حکومتی و جهان فکر می کنیم. این سبب می شودکه انسان یواش یواش از موضوعات خرد بیاید بالا، این زمان می برد ولی واقعا آدم ها راحت می شوند از این درگیری های خرد ، وقتی راحت شدند، این فکر روی مسائل اجتماعی کار می کند وقتی روی مسائل اجتماعی کار کرد، دنبال یک راه حل می گردد. ببیند شما یا بنده حقیر در این مملکت هیچ کاره ایم دستمان نه به عربی بند است ونه به عجمی، ولی یک انگیزه درونمان شکل می گیرد که این آقای بزرگوار یک تقاضایی کرده است این تقاضاش را باید جواب بدهیم به نظرت می رسد که حالا یک مصاحبه ای شکل بگیرد و چند تا کلام درست و درمان شکل بگیرد بتواند یک موج ایجادکند می تواند فضا درست بکند، مال آن روحیه کلان نگری ماست. تو خانه هم که هستی اگر خانمت ته دیگش سوخت دیگه نمی ایستی دعواش بکنی، می گویی اصلا موضوع دعوام این نیست، موضوع دعوام اسرائیل است ، من بیام به زنم دعوا کنم که چرا این مشکل در خانه ایجاد شده است؟ خیلی از مسائل و مشکلات خانوادگی حل می شود. مشکلات خانوادگی مال این است که ما موضوع مسائل فرهنگ اجتماعی را خرد قرار دادیم نه کلان.. آن وقت واقعا طلاق هایی بخاطر مسائل جزئی اتفاق می افتد که اصلا موضوعاتش قابل بیان نیست.
از وقتی که گذاشتید متشکریم.
خواهش می کنم
والسلام علیکم ورحمت الله و برکاته
30/5/1391